Collecte januari 2020 Refugees at Home

Refugees at Home is een instelling die mensen met een logeerkamer in hun huis in contact brengt met asielzoekers en vluchtelingen die onderdak nodig hebben voor korte of langere tijd.

Abdullah is opgegroeid in Afghanistan waar zijn familie werd neergeschoten toen hij 13 was. Hij bereikte Engeland toen hij 17 was, maar mocht niet werken en was op 18-jarige leeftijd dakloos. Toen hij na 4 maanden bij Refugees at Home aanklopte, kwam hij bij Belinda en haar gezin wonen.

‘Toen Abdullah eerst bij ons kwam, ging het erg slecht met hem. Hij zat alleen maar met gebogen hoofd op de bank. Hij is even oud als mijn oudste dochter. Wat hem was overkomen, had ook ons kunnen gebeuren’, vertelt Belinda.

‘Belinda heeft mijn leven veranderd. Ik trok me terug van andere mensen – ik wilde met niemand praten en wilde gewoon alleen zijn. Er waren tijden dat ik me zeer depressief voelde. Belinda moedigde me aan om met mensen te praten. Ik was weer deel van een gezin. Voordat ik haar ontmoette voelde ik me hopeloos. Nu ben ik zelfverzekerder, meer open. Door haar heb ik mezelf weer gevonden’.

Refugees at Home werd opgezet door vrijwilligers in oktober 2015 en minstens 830 mensen zijn aan onderdak geholpen. Dit jaar zijn er twee full-time werknemers aangenomen om achtergronden te checken en plaatsen in gastgezinnen te vinden.

De diaconie hoopt dat u het met ons eens bent dat dit doel onze steun verdient! Meer over Refugees at Home vindt u op: www.refugeesathome.org

Namens de diaconie, Nina Booth

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten