Diaconie collecte maart Plan Zheroes

Als tiener in Duitsland werd Lotti Henley geïnterneerd in een Russisch kamp voor vluchtelingen. ‘De Russen voedden ons eenmaal per dag en het enige voedsel dat ze ons gaven was heet water en aardappelschillen die zich voordeden als soep’,  herinnerde ze zich. ‘Ik had zo’n honger dat ik steentjes zoog omdat het mijn speeksel vulde en mijn maag deed denken dat ik voedsel kreeg’. Tot op de dag van vandaag raak ik in paniek dat ik geen voedsel meer zal hebben als ik van huis ga. ‘Als ik naar het postkantoor ga, neem ik altijd een broodje mee’. Lotti trouwde met een Engelse officier en kwam na de oorlog in London wonen.  In 2013, 91 jaar oud,  werd Lotti één van de oprichters van Plan Zheroes in de buurt van Borough Market, met het doel bedrijven te helpen hun overtollig voedsel te schenken, zodat het verdeeld en gebruikt kan worden.

Wat betekent dat in de praktijk?
Horecabedrijven en restaurants laten via het internet  weten wat voor voedsel ze over hebben. Liefdadigheidsinstellingen reageren hierop, vrijwilligers met transport (wagens/auto’s en fietsen) verzamelen en leveren de donaties af waar ze uitgedeeld of voorbereid worden.

Onze financiële steun betaalt voor vervoerskosten en benzine om het voedsel af te halen en weg te brengen. U hebt dit doel al eens ondersteund en wij hopen dat u het met ons eens bent om dit goede doel weer te steunen.

Namens de diaconie, Nina Booth

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten