Tjaard Barnard

Tjaard Barnard

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Tjaard Barnard. Ik ben predikant in de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. Dat ben ik al 13 jaar. Daarvoor werkte ik in een kleine gemeente in Nieuwkoop en was assistent in opleiding bij het Remonstrants Seminarium. In 2006 ben ik gepromoveerd op een proefschrift over de geschiedenis van de Remonstrantse Broederschap. Hoewel ik met plezier flirt met de geschiedenis en klassieke vormen niet schuw – ik ben de enige predikant in de Remonstrantse Broederschap die naast de zwarte predikantstoga ook een baret draagt – probeer ik ook mensen te bereiken met moderne middelen. Samen met Nelleke Viëtor heb ik een paar jaar geleden een religieus dagboek gemaakt. Zo’n 100 remonstranten hebben een bijdrage geleverd. Naast een prachtig boek was er ook een SMS-berichtenservice. In 140 karakters de boodschap van de dag samenvatten! Het project kreeg de titel God Aan. Dat sloeg op de berichtenservice, maar natuurlijk ook op de stap die je telkens opnieuw moet zetten om het goddelijke een plek in je leven te geven. Elke week verstuur ik mijn eigen remonstrantse spam, een elektronische nieuwsbrief, aan 450 mensen in Rotterdam en omgeving. Hiernaast ben ik actief op allerlei bestuurlijke terreinen, binnen en buiten de kerk. Ik ben voorzitter van het remonstrantse convent van predikanten en lid van het landelijke hoofdbestuur met de klassieke naam Commissie tot de Zaken. Ik ben lid van het bestuur van een grote particuliere bibliotheek: het Rotterdamsch Leeskabinet. Sinds kort ben ik voorzitter van een stichting die zich beijvert om in Rotterdam een monument op te richten voor de 685 joodse kinderen tussen 1 maand en 13 jaar die uit Rotterdam weggevoerd zijn en vermoord. Het gaat ons niet alleen om een fysiek monument met alle namen van de kinderen, maar ook om een gelegenheid om in een boeiend didactisch programma alle kinderen in Rotterdam met dit verhaal in contact te brengen. Meer informatie over mij vindt u op mijn website: www.everyoneweb.com/tjaardbarnard. Met plezier zal ik u ontmoeten als ik als consulent in uw midden zal zijn.
Met een hartelijke groet,
Tjaard Barnard

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten