In Focus: Annette Slokker

annette-slokker
Annette Slokker, Bente & Ruben

Elke 2 maanden wordt iemand geinterviewd die betrokken is bij de Nederlandse Kerk. Deze keer is Annette Slokker-van der Heijden aan de beurt. Samen met haar man en hun twee kinderen is zij een regelmatige bezoeker van de diensten met kinderkerk.

1-Waar kom je vandaan, en hoe ben je in Londen terecht gekomen?
Ik kom uit Ouderkerk aan de Amstel. Een prachtig stukje Nederland! Vroeger thuis had ik twee hele actieve ouders en een broer(tje). Mijn ouders waren vooral plaatselijk politiek actief (in de gemeenteraad, om de beurt, en in het politiek bestuur). Als kind brachten mijn broer en ik menig politiek pamflet rond van deur tot deur met creatieve bedenksels van mijn vader vooral om meer stemmen te trekken (oa een echte cent op ieder pamflet geplakt). De ouders van mijn beste vriendin waren net zo actief voor de tegenoverliggende partij. Dat was heel interessant. Zo leerde ik meteen dat mensen er heel andere ideeen op na kunnen houden en tegelijkertijd ook fijne mensen zijn. Nu heb ik mijn eigen gezin in Engeland. Toen onze dochter Bente net geboren was verplaatste Ronald’s werk zich naar London. In het begin reisde hij iedere week op en neer. Toen Bente (9) een half jaar oud was zijn we verhuisd naar Bishop’s Stortford en heb ik mijn baan in Nederland opgegeven. Ruben (4) is in Engeland geboren.
2- Kom je uit een kerkelijk gezin?
Het gezin waar ik uit kom was enigszins kerkelijk en vooral erg oecumenisch. Mijn opa en oma zaten toen ik klein was elke zondag in de Hervormde kerk. Tot mijn zesde gingen wij ook regelmatig en later alleen als ik vrij was van mijn zondagschool. Die zondagschool was een beetje apart, een jaren zestig/zeventig afvloeisel maar wel erg streng. Het heeft me echt gevormd maar het had ook echt sektarische trekjes, dus het duurde wel een aantal jaren voordat ik rustig alle onwaarheden los kon laten en mijn eigen waarden en geloof kon vormen. Eigenlijk is dat een vloeiend gebeuren en geen vaststaand iets.       
3- Hoe kwam je terecht bij de Nederlandse Kerk?
Het heeft jaren geduurd voordat ik de Nederlands Kerk heb gevonden. We zijn een paar keer naar verschillende plaatselijke kerken gegaan maar voelden ons er niet thuis. Ik kwam op een gegeven moment op een bruiloft in Nederland een bekende tegen die ging preken in de Nederlandse kerk. Daar wilde ik graag heen en zo zijn we op een zomerse zondag voor het eerst naar Austin Friars gegaan. Als het ons nu lukt om als gezin te gaan vind ik het heerlijk. Het samen zijn, zingen, prachtig orgelspel, een goede preek, het geeft inspiratie! En het is ook iets dat ik graag mijn kinderen meegeef. Het is wat lastiger dat iedereen wat verder weg woont maar ik voel echt een band met de mensen die er komen. 
4- Voel jij je thuis in Londen?

Ik mis de Nederlandse openheid enorm. Het gemakkelijk een goed en wat dieper gesprek hebben met mensen gaat me in Nederland nog beter af met iemand die ik voor het eerst ontmoet dan met de meeste Engelsen die ik al jaren ken. Ik voel me thuis in ons huis en voel me prima hier in Engeland en ik kan genieten van Londen en Cambridge en van mijn tuin!

Annette Slokker werd geinterviewd door Joost Röselaers

 

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten