In Focus: Marian Elston

Elke 2 maanden wordt iemand geïnterviewd die betrokken is bij de Nederlandse Kerk. Deze keer is Marian Elston aan de beurt. Zij bezoekt regelmatig de kerkdiensten in de Nederlandse Kerk en is een enthousiaste vrijwilliger van het Dutch Centre.

1.Waar kom je vandaan?
Ik ben in Zwammerdam geboren en ik ben in die buurt opgegroeid- in Zwammerdam en Bodegraven. In Zwammerdam heb ik de huishoudschool gevolgd en een typediploma gehaald. Na een half jaar op kantoor ben ik als kindermeisje gaan werken in een gezin met 10 kinderen in Voorschoten, bij Arie van der Valk, tot mijn negentiende. Daarna ben ik getrouwd en ik heb twee kinderen gekregen. Na zeven jaar zijn we naar Nieuw-Zeeland verhuisd. We zijn daar een restaurant begonnen, en ik heb er gewerkt als Branche Manager voor Encyclopedia Britannia. Na mijn scheiding ben ik teruggekeerd naar Nederland. Mijn zoon is tien jaar geleden overleden en mijn dochter en haar gezin wonen nu in Australië. Mijn huidige man heb ik in 2002 ontmoet, in 2004 zijn wij getrouwd en in 2006 ben ik in Engeland komen wonen.

2.Kom je uit een kerkelijk gezin?
Iedere zondag gingen we naar zondagschool van de Nederlands Hervormde Kerk in Zwammerdam, op de fiets. Het was altijd prettig om daar te zijn. Met Kerst mochten we dan mee naar de grote kerk, met de mooie verlichting , versiering en de hele grote kerstboom. Ik kijk met veel plezier terug naar deze kindertijd.

3.Hoe zou je jouw geloof nu beschrijven?
Mijn geloof is voor mij een steunpunt, een bron van vertrouwen en kracht, wat me gaande en staande houdt. Geduld en begrip, inzicht. Gehoord worden zonder er iets van terug te verwachten en toch weer iedere keer een uitweg vinden in onverwachte situaties. Ik kan mijn vragen kwijt zonder schaamte of misverstanden. Waar je ook bent, een gebed kun je overal doen, in gedachte in een drukke winkelstraat tot in de keuken als je eten kookt, of gewoon als er niemand om je heen is en je er de tijd voor kan nemen, of als je niet slapen kan. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in psychologie, en heb ik daarin verschillende cursussen gevolgd. Dat heeft mij veel nieuwe inzichten verschaft. Tenslotte inspireert piano spelen mij. Ik volg piano cursussen aan het Richmond College.

4.Hoe kwam je bij de Nederlandse Kerk terecht?
In het begin ging ik naar de Holy Trinity Kerk hier in Hounslow, daar maakte ze mij er op attent dat er ook een Nederlandse Kerk is in London. Tegenwoordig ga ik naar de Nederlandse kerk en naar St Paul’s Cathedral op één en dezelfde dag. Maar niet iedere week!

5.Wat mis je aan Nederland?
Ik mis het schaatsen op de Rijn. Ik mis de nette, schone en goed onderhouden straten, parken en huizen. Ik mis de vier jaargetijden. Ik mis het kunnen lopen van een 3 en 4-daagse. Maar ook Engeland ben ik gaan waarderen. Het heeft een lange tijd geduurd, maar de laatste twee jaar begin ik me hier thuis te voelen.

Marian Elston werd geinterviewd doorJoost Röselaers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten