In Focus: Martine Boesveld

Elke twee maanden wordt voor Kerknieuws iemand geïnterviewd die op de één of andere manier betrokken is bij de Nederlandse Kerk. Deze keer is Martine Boesveld geïnterviewd.

In het najaar nam ze afscheid als coördinator van de kinderkerk en sinds het voorjaar is ze actief voor de diaconie.

1.Waar kom je vandaan en hoe ben je in Londen terecht gekomen?

Ik ben geboren in Alblasserdam, een prachtig stukje Nederland. Het huis waar we woonden stond op de dijk en had aan de voorkant uitzicht op de rivier de Noord en aan de achterkant op de boezem met de beroemde molens van Kinderdijk. Daar woonde ik tot mijn 13e jaar. Daarna zijn we verhuisd naar Schoonhoven waar mijn ouders nog steeds wonen. Ik ben in 1996 naar Engeland gekomen nadat ik mijn studie tropische landbouw in Deventer had afgerond. Mijn man Marco had een promotieplaats in Brighton gevonden en daarom kwamen we oorspronkelijk voor drie jaar naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat mijn man zijn promotie had afgerond vond hij een baan bij BP. Ondertussen had ik zelf ook een leuke baan gevonden dus zijn we hier gebleven.

2.Ben je zelf opgegroeid in een kerkelijk gezin? En speelt geloof ook nog een rol in jouw gezin?

Ik kom uit een vrij liberaal hervormd gezin. We gingen wekelijks naar de kerk en ik ging naar de kerkelijke clubs waar ik het heel goed naar mijn zin had. Mijn ouders zijn actieve leden van de kerk. Mijn gezin bestaat nu uit mijzelf en mijn 3 kinderen. Mijn man is helaas in 2009 overleden. Ik heb geprobeerd mijn kinderen een Christelijke opvoeding te geven, maar ben daar misschien niet zo goed in geslaagd; al mijn kinderen noemen zichzelf momenteel atheïst.

3.Wat betekent de Nederlandse Kerk voor jou?

De Nederlandse kerk betekent voor mij een veilige plek. Ik vind het heerlijk om er aan te komen, het is zo’n prachtige, rustgevende plek in het hartje van Londen. In mijn dagelijks leven ben ik goed geïntegreerd in de Engelse gemeenschap maar aangezien ik toch echt heel Nederlands ben, vind ik het heerlijk om in de Nederlandse kerk een stukje Nederland te ervaren. Wat me ook erg aanspreekt in de Nederlandse kerk is de geschiedenis en het feit dat de Nederlandse kerk gewoon een algemene protestantse kerk is die niet is opgesplitst in allerlei stromingen. Iedereen kan gewoon geloven wat je persoonlijk aanspreekt!

4.Het thema van dit nummer van Kerknieuws is ‘Wees een zegen’. Jij hebt je al op verschillende manieren ingezet voor de kerk. Bij de kinderdienst, in de beroepingscommissie en nu voor de diaconie. Hoe kijk je naar die nieuwe rol en wat spreekt je aan in wat de diaconie doet?

Ik zit nog maar heel kort in mijn nieuwe rol als diaken en weet nog niet precies hoe ik het ga invullen. Wat me aanspreekt aan de diaconie is de zorg voor mensen in de gemeenschap. Wat aandacht kunnen geven aan ouderen en aan personen waarvoor het leven even niet zo meezit. Daar zet ik me graag voor in.

Martine Boesveld werd geïnterviewd

door Bertjan van de Lagemaat

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten