In Focus: Oetine van den Heuvel

Elke twee maanden wordt voor Kerknieuws iemand geïnterviewd die op de een of andere manier betrokken is bij de Nederlandse Kerk. Deze keer is Oetine van den Heuvel geïnterviewd.

  1. Waar kom je vandaan, en hoe ben je in Londen terecht gekomen?

Ik ben geboren en getogen in Hoorn, een prachtig havenstadje in de kop van Noord-Holland. Ik heb daar gewoond tot ik begin twintig was. Ik kom uit een warm en hecht gezin waarin er veel stimulans was voor persoonlijke ontwikkeling. Ik heb daar veel aan gehad tijdens mijn studie rechten. Tijdens een vakantiebaantje in Euro Disney in Parijs heb ik mijn huidige partner Ade ontmoet, die ook in Euro Disney werkte. Mijn partner is Brits en ik ben ongeveer twaalf jaar geleden naar Londen verhuisd om samen met hem hier in Londen een toekomst op te bouwen. Inmiddels hebben we een fantastisch dochtertje Frederika, die tien maanden is. Ik werk hier in de City, om de hoek van de kerk.

  1. Kom je uit een kerkelijk gezin? En hoe zou je jouw geloof nu beschrijven?

Ik kom uit een gezin waarin het geloof en de kerk een centrale en belangrijke rol speelden. Mijn ouders, mijn zusje en ik gingen met regelmaat naar de kerk. De geloofsbeginselen die ik heb geleerd in die periode en die mijn ouders mij in hun opvoeding hebben meegegeven, hebben ertoe bijgedragen dat ik nu ook zelf naar de kerk ga. Deze geloofsbeginselen waren ook erg belangrijk met betrekking tot de beslissing om mijn dochtertje te laten dopen en haar een Christelijke opvoeding te geven. Het geloof geeft mij steun, hoop en dankbaarheid en ik hoop dat ik dit samen met mijn partner ook kan meegeven aan ons dochtertje wanneer ze opgroeit.

  1. Hoe kwam je terecht bij de Nederlandse Kerk?

Ik was op zoek naar een kerk waar Nederlands wordt gesproken en ik ben de Nederlandse Kerk gaan bezoeken. Ik vind de diensten in de Nederlandse Kerk inspirerend en ik vind het leuk om andere Nederlanders te ontmoeten en ervaringen te delen over het leven hier.

Zoals eerder gezegd is ons dochtertje onlangs gedoopt in de Nederlandse Kerk. Dit was een prachtige gebeurtenis en heel bijzonder dat dit in de Nederlandse Kerk heeft plaatsgevonden.

  1. Voel jij je thuis in Londen?

Ik woon ongeveer twaalf jaar in Londen en ik heb het hier goed naar mijn zin en voel me hier helemaal thuis. Ik mis mijn familie en vrienden wel enorm, even gezellig op de koffie gaat niet meer, maar gelukkig zie ik mijn familie en vrienden met regelmaat als ik Nederland bezoek of als zij naar Londen komen.

Oetine van den Heuvel werd geïnterviewd door Joost Rӧselaers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten